Gecertificeerd melken. Praktische, technische en theoretische vakkennis waar de moderne melker niet meer zonder kan.
In de hedendaagse melkveehouderij is het koeien melken een modern beroep geworden, waarbij steeds meer van de melker gevraagd wordt. Een goede melker moet over vele competenties beschikken, waaronder technische kennis en inzicht. Daarnaast moet de melker koe-signalen kunnen oppikken, toezien op de hygiëne, de melkkwaliteit controleren en interventies kunnen plegen om deze te waarborgen. Tenslotte zijn ook kennis van de melkveehouderij en de wet- en regelgeving noodzakelijk. Om al deze redenen is de opleiding Gecertificeerd Melken+ een theoretische en praktische aanrader. Want het is een is een mooie mix van technische kennis over melksystemen en praktische kennis over het melken. Plus alles wat daar verder nog bij komt kijken.
Gecertificeerd melken. Praktische, technische en theoretische vakkennis waar de moderne melker niet meer zonder kan.
In de hedendaagse melkveehouderij is het koeien melken een modern beroep geworden, waarbij steeds meer van de melker gevraagd wordt. Een goede melker moet over vele competenties beschikken, waaronder technische kennis en inzicht. Daarnaast moet de melker koe-signalen kunnen oppikken, toezien op de hygiëne, de melkkwaliteit controleren en interventies kunnen plegen om deze te waarborgen. Tenslotte zijn ook kennis van de melkveehouderij en de wet- en regelgeving noodzakelijk. Om al deze redenen is de opleiding Gecertificeerd Melken+ een theoretische en praktische aanrader. Want het is een is een mooie mix van technische kennis over melksystemen en praktische kennis over het melken. Plus alles wat daar verder nog bij komt kijken.
Inhoud
Inhoud
Gedurende de training zullen deze aspecten aan bod komen via de volgende thema’s:
De goede melker
De gezonde koe
De melkmachine
Het juiste melkproces
Kengetallen en KPI’s
Diergezondheid-Uiergezondheid-Vruchtbaarheid
Praktijkles
Duur en locatie
Duur en locatie
Locatie: Oenkerk
Voorkennis: Geen specifieke voorkennis nodig
Erkenning: Certificaat
Doelgroep: Melkveehouders en medewerkers op melkveebedrijven bij wie het machinaal melken tot de werkzaamheden behoort. Alleen in groepsverband van minimaal 5 personen is opgave mogelijk.
Studiematerialen: Wordt uitgedeeld tijdens de training
Duur: 4 dagdelen
Tijd: Tijdens melktijden.
Minimale aantal deelnemers: 5
Maximale aantal deelnemers: 6
De grootste opleider in de agrarische sector
Jaarlijks
560
opgeleide professionals
Keuze uit
+27
Opleiding keuzes
Opleiding gegeven door
+22
Jaren ervaren docenten
Liever een opleiding op maat? Liever een opleiding op maat?
Wilt u een opleiding die fijn gesneden is op het beleid van uw bedrijf.
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar op 088 23 53 600 van
maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00