Een boer kijkt verder!
Een boer kijkt verder!
DTC Praktijkschool Oenkerk biedt vooruitgang.
Als agrarisch ondernemer komt er momenteel nogal wat op u af. Dit vergt voor u als ondernemer een scherpe blik op de toekomst. Waar staat u in het speelveld, wat zijn uw kansen? Wilt u nieuwe verdienmodellen verkennen en heeft u hierbij begeleiding en training nodig? Wij bieden die vooruitgang.
De overheid wil u als ondernemer de mogelijkheid bieden om te verduurzamen en te innoveren en hebben hiervoor de Sabe voucher in het leven geroepen. Al vele jaren trainen wij boeren op het gebied van melkveehouderij, management en zuivel. Bedrijfsovernames, ontwikkelen van andere verdienmodellen of begeleiding van verkoop is ons niet vreemd. U staat er niet alleen voor en wij helpen u graag verder.
Wat is de SABE voucher
Met de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE), kun je als agrarische ondernemer een voucher of subsidie aanvragen voor verdiepende advisering voor verschillende onderwerpen. Het maximale te verkrijgen bedrag is € 1.500,-
Bij DTC kun je SABE vouchers inleveren voor de volgende onderwerpen:
Ontwikkeling vaardigheden van medewerkers en/of ondernemer van het landbouwbedrijf. De vaardigheden moeten te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling en duurzame ontwikkeling van het bedrijf. E1 Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en bedrijf. Binnen dit thema kunnen ondernemers en hun personeel vaardigheden versterken die van belang zijn voor de ontwikkeling van het bedrijf
Starten, overnemen of beëindigen van een landbouwbedrijf. E3 Bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging. Binnen dit thema kun je financieel en persoonlijk advies krijgen over het starten, overnemen of beëindigen van een onderneming. Denk hierbij om vragen als:
– Hoe regel ik de overname financieel zo goed mogelijk voor alle partijen?
– Waar moet ik rekening mee houden op het gebied van subsidies en vergunningen als ik mijn onderneming beëindig?
Versterken van het toekomstperspectief en het inkomen van agrarische ondernemers. Dit kan door vernieuwde product-marktcombinaties of keten- en gebiedsorganisaties. Of door het combineren van agrarische productie met het leveren van diensten aan de samenleving.
Budget
Je krijgt, na aanvraag bij en goedkeuring door RVO, een adviesvoucher van maximaal € 1.500,-. Wel wordt er dit jaar een eigen bijdrage gevraagd van 20 %. Hiermee kan de adviseur worden betaald. Dit doe je door de voucher over te dragen.
Welke voorwaarden zijn er?
-Je krijgt advies over 1 van de bovengenoemde onderwerpen.
-Je krijgt advies van een erkende bedrijfsadviseur. Binnen DTC zijn Han Tellegen en Johannes Brolsma erkende agrarische bedrijfsadviseurs, geregistreerd bij het BAS-register.
-Je krijgt in een kalenderjaar maar één keer een voucher die je kunt gebruiken voor of een advies of voor een cursus.
-Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 20 %.
-Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) met in elk geval de SBI code 011, 012, 13, 014, 015 of 016.
Bij welke trainingen kun je gebruik maken van de Voucher?
-Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM)
-Persoonlijk Ontwikkeling Traject
-Starten als zelfzuivelaar
-Studieclub OOM voor huidige en/of afgeronde MKM-deelname
-Maatwerktraject passend bij datgene waar je graag advies over wilt hebben
Zo vraag je de SABE voucher aan
De SABE-voucher kun je zelf aanvragen via www.mijn.rvo.nl. vanaf 1 september 2023. Wil je weten hoe dit moet? Klik dan hier (zie bijgaande tekst, wat een link wordt voor het aanvragen).
De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Zijn er meer aanvragen dan er budget is? Dan sluit de aanvraagperiode. Dus hoe eerder je aanvraag binnenkomt, hoe meer kans je maakt op toekenning. Is de aanvraag goedgekeurd, dan krijg je een digitale voucher op MIJN RVO. Deze is dan 1 jaar geldig. Het advies kun je vervolgens via ons regelen.
Meer weten?
Laat u gegevens achter en wij nemen zo spoedig contact met u op