Annemarie Elderink

Wat vind je van de training?
Ik heb in mei 2021 meegedaan met de cursus verrassende Zure Zuivel. De training heeft gezorgd voor een goede basis. Er was veel ruimte voor vragen en er werd veel kennis meegegeven. We hadden een actieve groep waar veel ideeën gedeeld werden, dat is leuk. Hierdoor durfde ik de stap te zetten om te starten met onze eigen zuivel onderneming.
Hoe gaat het nu met jouw onderneming?
Wij doen het echt helemaal samen. We hebben een tijdelijke zuivelruimte gebouwd en een pasteur, vaatwasser, koelingen en een hele voorraad producten aangeschaft. Nu zijn we bezig om een eigen boerderijwinkel te verbouwen in onze authentieke zuivel kelder. Hier wordt een combinatie verkocht van streekproducten en eigen zuivelproducten. Genaamd: Greidelân zuivel.
Waarom heb je je destijds aangemeld voor de cursus?
Wij zijn bewust met onze voeding bezig en vinden het zonde wat er tegenwoordig met onze mooie zuivelproducten gebeurt. Het is geen boerenzuivel meer. Yoghurt is geen echte yoghurt meer. Ik wil hier verandering in brengen door pure en ambachtelijke producten te maken.
Hoe zie je jouw bedrijf in de toekomst?
Onze producten worden enthousiast ontvangen en het bedrijf groeit hard. We zijn Greidelân zuivel in november gestart en zitten nu op zo’n 350 liter per week. Het eerste doel is nu om de winkel vorm te geven en vervolgens een nieuwe, definitieve zuivelruimte te bouwen. Alle verkoop gaat nu via mond tot mond reclame en dat is voor nu voldoende. Wij zeggen wel eens ‘we hebben een treintje op het spoor gezet en die is gaan rijden’. Het geeft ons heel veel energie om ons eigen melk een meerwaarde te geven en mensen kennis te laten maken met ambachtelijke, eerlijke zuivel producten. Greidelân zuivel