Ga naar de inhoud
0

winkelwagen

u heeft nog geen trainingen in uw winkelwagen
Totaal:  0,00

Janneke Goudbeek

Wat vind je van de training?

De training is heel waardevol. Er wordt diep ingegaan op de theorie en je maakt een groot deel van de producten tijdens de cursus. Hierdoor weet je wat er nodig is om zelf te zuivelen. Je leert niet alleen het “bereiden” maar ook de processen erachter, die echt waardevol zijn om het zuivelproces te optimaliseren.

Hoe gaat het nu met jouw onderneming?

Op dit moment loop ik al bijna twee jaar mee bij een bestaande zuivelboerderij, Boerderij den Hoek in Wilp-Achterhoek. Ik ben Marry Reinders heel erg dankbaar dat ze mij alles leert van het zuivel maken. De bedoeling is dat wij de machines overnemen en bij ons thuis op de boerderij het zuivel maken voort gaan zetten. Wij hebben nu een klein melkveebedrijf (melken gemiddeld 9 koeien en leveren de melk aan Campina op dit moment) met daarbij een boerderijwinkel waarin wij ons eigen vlees verkopen en het is mijn droom om ook onze eigen gemaakte zuivel te verkopen (www.boerderijgoudbeek.nl).

Waarom heb je je destijds aangemeld voor de cursus?

Het was echt mijn droom om zelf zuivel te maken van de melk van onze eigen koeien. Dat maakt het cirkeltje compleet voor mij op onze boerderij. Maar daarvoor heb je natuurlijk kennis nodig omdat ik daar totaal geen verstand van had. De cursus geeft je echt een stevige basis en theorie om later ook weer op terug te vallen, dus ik zou het iedereen aanraden. Het is ook zeer waardevol als je al aan het zuivelen bent.

Hoe zie je jouw bedrijf in de toekomst?

In de toekomst hoop ik dat wij onze kleine boerderij kunnen voortzetten zoals wij dat nu ook doen en mijn schoonouders ook altijd gedaan hebben: kleinschalig en met liefde voor dier en omgeving. Daarnaast hopen we dat we kunnen blijven doen wat we nu ook doen: voer van eigen land, waar de mest niet afgevoerd hoeft te worden, de kalfjes kunnen blijven en de dieren niet doorverkocht hoeven te worden aan een ander i.v.m. de vleesafzet in de boerderijwinkel. Met als nieuwe toekomstdroom (die bijna uitkomt) een zuivelruimte op ons bedrijf waar wij onze eigen melk verwerken en verkopen zowel particulier in onze boerderijwinkel maar ook aan andere (boerderij)winkels en horeca.

Hoe zie je jouw toekomst?

Als vrolijke zuivelboerin (mits de overheid ons bedrijf en andere bedrijven laat voortbestaan)