Joys Mijts

Wat vind je van de training?
Interessant en erg breed, je krijgt veel facetten mee van het zelfzuivelen. Ook de realisatie dat het niet snel winstgevend is is goed om te weten, maar ook realiteitscheck. Alle puntjes moeten op de i wil je er goede boterham uit halen. Hierna heb ik wel het besluit genomen om verder te gaan en daarna heb ik me opgegeven voor de cursus boerenkaas maken.
Hoe gaat het nu met jouw onderneming?
Melkveehouderij draait goed door, daar zijn geen zorgen. Vraag is of we door gaan zetten met onze eigen kaas maken met de bijbehorende boerderijwinkel. We hebben drie jonge kinderen en kaas maken kost tijd, dus we moeten kijken of we er genoeg tijd over is. Daarnaast is het even afwachten wat de overheid met ons van plan is. Het is dus even afwachten of we de stap gaan maken. Op dit moment stellen we dit soort beslissingen uit.
Waarom heb je je destijds aangemeld voor de cursus?
Omdat we eraan denken om een Kaasmakerij te starten. We wilden zeker weten of we alle facetten goed bekeken hadden. Daarom was de breedheid van de cursus voor ons erg relevant
Hoe zie je jouw bedrijf in de toekomst?
Erg moeilijke vraag, we gaan door met melken, we kunnen nog een efficiëntie slag maken. Ik hoop stiekem wel dat er een kaasmakerij komt.
Hoe zie je jouw toekomst?
Ik zie me toekomst als Boerin met een ‘’bredere’’ boerderij. We willen mensen op het erf uitnodigen om een kijkje te nemen en hen te laten zien wat we doen en hoe. Transparant worden en laten zien hoe je boert. Open en eerlijk.